Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Se deteriorează și relațiile dintre Kiev și Minsk – reproșuri reciproce

Șeful diplomației ucrainene Kuleba le-a cerut autorităților belaruse să fie mai prietenoase față de Ucraina.
Sputnik
CHIȘINĂU, 15 nov – Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe a Ucrainei, Dmitrii Kuleba, a declarat, fiind citat de RIA Novosti, că și-ar fi dorit ca autoritățile beloruse să fie mai prietenoase față de Ucraina, dat fiind că în prezent lucrurile stau altfel.
Mi-aș fi dorit ca liderii belaruși să fie mai prietenoși față de Ucraina. Mi-aș fi dorit ca noi să privim flancul de nor ca pe un loc aflat în siguranță. Însă, din păcate, acum nu este așa, a declarat Kuleba luni, la un briefing de presă ținut în comun cu secretarul general NATO, John Stoltenberg, care a fost difuzat pe pagina de Facebook a Ministerului de Externe a Ucrainei.
Președintele Belarus, Alexandr Lukașenko, a declarat anterior că relațiile beloruso-ucrainene se află în punctul cel mai de jos. Ucraina este una dintre țările care, alături de alte state occidentale, a fost acuzată Belarus că se amestecă în afacerile sale interne și de faptul că din teritoriul său sunt coordonate acțiunile de protest. Relațiile dintre Kiev și Minsk s-au înrăutățit după ce, după inaugurarea lui Lukașenko, Ministerul de Externe al Ucrainei a declarat că nu-l consideră pe acesta un președinte legitim.
Internațional
Alexandr Lukașenko a spus care sunt relațiile lui cu Vladimir Putin