Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova, pe primul loc la capitolul decese din cauza COVID-19

Republica Moldova a ajuns fruntașă într-un top cu privire la mortalitatea din cauza COVID-19.
Sputnik
CHIȘINĂU, 10 nov - Sputnik. Moldova a ajuns pe primul loc la capitolul decese cauzate de COVID-19 în rândul țărilor din spațiul postsovietic. Țara noastră înregistrează cea mai mare rată de mortalitate - 312 persoane la 100 de mii populație într-un top realizat de Agenția internațională de presă și radio Sputnik.
Pe locul doi se poziționează Georgia cu 284 de decese cauzate de COVID-19 la 100 de mii de persoane, iar pe locul trei Armenia - cu 221 de cazuri letale.
De la începutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, 89 3013 de persoane au încheiat schema completă de imunizare în Republica Moldova.
În ultima săptămână a fost înregistrată o scădere semnificativă a numărului de persoane care s-au vaccinat împotriva COVID-19. În perioada 2 - 9 noiembrie, 25 480 de persoane au fost imunizate împotriva COVID-19, cu 34% mai puțin față de săptămâna trecută.
Până acum 26% din populația generală a Republicii Moldova au fost vaccinate cu schema completă de vaccinare. În această statistică nu este inclusă cifra persoanelor vaccinați peste hotare.