Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Noul șef al Marelui Stat Major, prezentat echipei: Cine este

Noul şef al Marelui Stat Major a fost prezentat astăzi echipei de militari și civili ai Armatei Naționale.
Sputnik
CHIȘINĂU, 8 nov - Sputnik. Noul şef al Marelui Stat Major, Comandant al Armatei Naţionale, colonelul Eduard Ohladciuc, a fost prezentat astăzi efectivului militari și civil al instituției de apărare.
Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, și-a exprimat convingerea că experiența vastă pe care o deține Ohladciuc va contribui la asigurarea funcționării eficiente a instituției. Totodată, ministrul la asigurat pe noul șef al Mareloui Stat Major de toată susținerea din partea conducerii Ministerului Apărării în realizarea obiectivelor de transformare a Armatei Naționale.
Colonelul Eduard Ohladciuc este absolvent al Universității Militare din Harkov, Ucraina, Colegiului de Război de la Bucureşti, România, precum și al Colegiului Internaţional de Studii în Securitate „George Marshall”.
Are o experiență de peste 30 de ani în domeniul militar. A deținut mai multe funcții de comandă în cadrul Armatei Naţionale, ultima fiind cea de locţiitor șef al Marelui Stat Major (operații și instruire).
Decretul de numire a colonelului Eduard Ohladciuc în funcţia de şef al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, comandant al Armatei Naţionale, a fost semnat de preşedintele Republicii Moldova, comandant Suprem al Forțelor Armate, Maia Sandu, vineri, 5 noiembrie. Decretul intră în vigoare la data semnării.
Analize și opinii
Expert ucrainean: Când UE va pierde interesul față de Ucraina