Accidente

Operațiunea ”Tulburel'': Câți șoferi au fost prinși beți la volan în timp de o lună

Inspectoratul Național de Securitate Publică a desfășurat în luna octombrie operațiunea ”Tulburel'', care are drept scop depistarea și documentarea conducătorilor auto care urcă în stare de ebrietate la volan. Oamenii legii au prezentat rezultatele campaniei.
Sputnik
CHIȘINĂU, 6 nov – Sputnik. Timp de o lună, peste 500 de șoferi au fost prinși băuți la volan pe drumurile din țară. Datele îngrijorătoare au fost prezentate în urma desfășurării campaniei ”Tulburel”, organizată de oamenii legii.
Potrivit Poliției, campania ”Tulburel” a avut drept scop sensibilizarea populației asupra importanței soluționării problemelor legate de consumul de alcool, dar și sporirea gradului de conștientizare a efectelor dăunătoare ale consumului băuturilor alcoolice, în special de către tineri.
Astfel, pe parcursul lunii octombrie, oamenii legii au depistat peste 500 de șoferi aflați în stare de ebrietate la volan. Peste 400 dintre aceștia erau în stare de ebrietate avansată, fiind ridicate și duse la parcările specializate 345 de automobile.
Totodată, în această perioadă, forțele de ordine au sancționat 40 de persoane care vindeau băuturi alcoolice contrafăcute și au întocmit nouă procese verbale celor care au comercializat băuturi alcoolice minorilor.
În același timp, 574 de persoane au fost documentate pentru că au consumat produse alcoolice în locuri interzise. Iar peste 3 mii de posesori de arme au fost informați despre riscul folosirii ei în stare de ebrietate.
Societate
Un taximetrist prins beat criță la volan le-a spus polițiștilor că are coronavirus