Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon renunță la mandatul de deputat

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a anunțat că renunță la mandatul de deputat.
Sputnik
CHIȘINĂU, 18 oct – Sputnik. Președintele PSRM, Igor Dodon, renunță la mandatul de deputat. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă în cadrul unui briefing de presă.
”Am luat decizia să mă dezic de mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Nu văd sensul să fiu în acest Parlament. Consider că pot fi mult mai eficient în alte funcții”, a declarat liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon.
Politicianul a precizat că o cerere în acest sens va fi transmisă Secretariatului Parlamentului în următoarele zile. El afirmă că a luat această decizie pentru că în calitate de lider de opoziție ar putea fi mai util în afara Parlamentului.
”Am decis să nu fiu legat de agenda parlamentară, dar să fiu tot mai activ între oameni. Vreau să merg toate satele din nou”, a spus Igor Dodon.
Totodată, Dodon a anunțat că în cadrul Congresului PSRM, care va avea loc în data de 18 decembrie, vor fi introduse modificări în statutul pardidului. Astfel, Partidul Socialiștilor ar putea fi condus de un organ colegial, iar funcția de președinte al partidului ar putea să nu mai existe.
”Am luat decizia ca la Congresul PSRM să fie introduse modificări în statutul partidului, pentru ca partidul să fie condus de un organ colegial. Dacă se va vota peste două luni, nu va exista funcția de președinte al PSRM, va fi organ executiv, care va alege un secretar. Am propus să fie 5 membri ai organului executiv. Colegii mi-au propus să fiu președinte de onoare al PSRM, vom vedea. Nu plec din partid, rămân în echipă, pentru a asigura revenirea PSRM la guvernare”, a comunicat Igor Dodon.