Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum a fost integrată platforma online de educație în procesul de predare a școlilor

Proiectul de învățare online, creat de primăria Chișinău în colaborare cu ministerul Educație, este integrat în procesul obișnuit de predare și devine din ce în ce mai popular.
Sputnik
CHIȘINĂU, 9 oct – Sputnik. În anul nou de învățământ 2021-2022, platforma digitală de învățare „Educațieonline.md" a fost integrată în procesul obișnuit de predare-învățare, anunță Primăria Capitalei.
Potrivit primăriei, din luna septembrie numărul de accesări zilnice a platformei a crescut substanțial: aproximativ 40 de mii, inclusiv 20 de mii de accesări în Chișinău.
"Cei mai mulți utilizatori ai site-ului sunt din Republica Moldova, urmat de România, Ucraina, SUA, Germania, Marea Britanie, Rusia, Franța", se arată într-un comunicat emis de primăria Capitalei.
Totodată, cele mai vizualizate lecții online în limba română sunt cele de matematică, clasele I-IV, cu aproximativ 20 de mii de accesări, iar în limba rusă cea mai vizualizată materie este chimia.
În prezent, pe platformă sunt accesibile lecții online pentru tot anul de studii, pentru toate treptele de școlarizare și sunt cu predare în limbile română și rusă.
Scopul proiectului este de a asigura accesul liber și neîngrădit la lecții produse video de cei mai buni profesori din țară, create pentru toți elevii după un standard înalt al calității.