Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Care este eficiența combinării Sputnik Light și AstraZeneca

Fondul Rus pentru Investiții Directe a povestit despre rezultatele studiilor legate de combinarea vaccinurilor Sputnik Light și AstraZeneca.
Sputnik
BUCUREȘTI, 27 sept – Sputnik. Combinarea vaccinurilor împotriva coronavirusului AstraZeneca și Sputnik Light a arătat o creștere a nivelului de anticorpi față de proteina S, în cadrul studiilor comune în Azerbaidjan, informează Fondul Rusesc pentru Investiții Directe (RFPI).
“Fondul pentru Investiții Directe... Companiile AstraZeneca și R-Farm anunță datele preliminare legate de acțiunea de neutralizare a virusului în urma utilizării combinare a vaccinului companiei AstraZeneca (dezvoltată în cooperare cu Universitatea Oxford) și primul component al vaccinului împotriva coronavirusului Sputnik V... în cadrul studiilor clinice din Azerbaidjan”, se menționează în comunicatul RFPI.
“Conform rezultatelor analize intermediare, la 85 la sută din voluntari se observă o creștere de patru și mai mult ori a cantității de anticorpi față de proteina S a virusului SARS-CoV-2 în 57-a zi a observațiilor”, mai adaugă fondul.
Datele au la bază rezultatele observării a primilor 20 de participanți la studii, cărora le-au fost administrate ambele componente ale combinației. În calitate de primă component a fost utilizat vaccinul companiei AstraZeneca, iar cea de-a doua – Sputnik Light. Intervalul între administrarea dozelor a constituit 29 de zile.
Studiile din Azerbaidjan au demarat în februarie 2021, iar în prezent la aceastea participă 100 de voluntari.
Pe lângă Azerbaidjan, studiile clinice ale combinării vaccinurilor sunt realizate în și cadrul programului global în Emiratele Arabe Unite și Rusia. A fost eliberată și o autorizație pentru desfășurarea studiilor și în Belarus.
Pentru prima dată stimularea eterogenă (“cocktailul de vaccinuri” cu utilizarea a adenovirusului uman al serotipului 26 în calitate de prima componentă și a celui de-al 5 serotip al celei dea doua componente) a fost utilizată în baza vaccinului Sputnik V. RFPI a fost primul în lume care a venit cu inițiativa de a desfășura studii comune a combinării primei componente a Sputnik V cu serurile străine.
În decembrie 2020, în prezența președintelui Rusiei, Vladimir Putin, RFPI, Centrul Gamaleia, grupul de companii R-Farm și compania AstraZeneca, a fost semnat memorandumul de cooperare pentru desfășurarea unor studii clinice comune a siguranței și imunogenității combinării vaccinului AstraZeneca și primei componente a vaccinului Sputnik V.
Analize și opinii
Pe cine Sandu vrea să-l facă procuror general în locul lui Stoianoglo