Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vladimir Putin a votat la alegerile pentru Duma de Stat din Rusia

La alegerile pentru Duma de Stat a Rusiei, Vladimir Putin și-a exercitat dreptul la vot în format online.
Sputnik
CHIȘINĂU, 17 sept – Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a votat online la alegerile pentru Duma de Stat. Anunțul a fost făcut de Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus.
Putin i-a îndemnat pe cetățenii ruși să iasă la vot, menționând că mizează pe „poziția lor civică activă”.

"Astăzi în țara noastră a început votarea, care vor dura trei zile, pentru alegerea deputaților în Duma de Stat a celei de-a opta convocări. După cum puteți vedea, în condiții de restricții sanitare și de carantină, mi-am îndeplinit datoria civică online, în format electronic", a spus Putin.

Putin a spus că un astfel de sistem de vot este utilizat în multe țări din lume și a fost folosit și anterior în Moscova.
Amintim că marți, Vladimir Putin a intrat în autoizolare, după ce mai multe persoane din anturajul lui au fost confirmați pozitiv la COVID-19. Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a anunțat că Putin este absolut sănătos.
Cetățenii ruși din stânga Nistrului votează la alegerile pentru Duma de Stat a Rusiei
Alegerile pentru Duma de Stat se desfășoară în Federația Rusă din 17 septembrie până pe 19 septembrie. Deputații în Duma de Stat sunt aleși pentru un mandat de cinci ani, în cadrul unui sistem electoral mixt: 225 de deputați sunt aleși pe listele partidelor, iar alți 225 - în circumscripții uninominale, într-un singur tur. La alegerile din Rusia au fost înregistrate 14 partide.