Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alte cinci autobuze noi au fost puse pe linie: Pe ce itinerar vor circula acestea

Cinci autobuze noi au fost puse astăzi în circulație pe linia cu numărul 9, care face legătura între Piața Dimitrie Cantemir și orașul Codru.
Sputnik
CHIȘINĂU, 14 sept - Sputnik. Primarul Capitalei a participat astăzi la evenimentul de punere în circulație a încă cinci autobuze noi de marca „ISUZU”, care vor parcurge itinerarul liniei cu numărul 9 și va face legătura între Piața Dimitrie Cantemir și orașul Codru.
„Aici era necesitate mare, oamenii au așteptat acest transport. Din cauza lipsei transportului public, locuitorii circulau cu mașinile personale”, a menționat Ion Ceban.
Edilul-șef al Capitalei a scris pe pagina sa de Facebook că pe liniile din Chișinău sunt puse în circulație 15 autobuze noi de marca „ISUZU”, din lotul celor 100 de unități achiziționate de municipalitate în acest an. Celelalte zece unități de transport au fost puse în circulație pe linia cu numărul 5 și nr.19.
Societate
Autobuze noi pe străzile din Capitală - detalii
Totodată, primarul a precizat că alte zece autobuze noi au ajuns în Parc și urmează să fie înregistrate. În context, Ion Ceban a scris că săptămâna trecută au fost recepționate încă zece autobuze la mâna a doua de model VDL, care în prezent sunt supuse procedurilor de verificări tehnice, pentru a fi scoase în circulație.
„În lunile octombrie și noiembrie curent urmează să ajungă la Chișinău ultimele 20 de unități de transport de model VDL din lotul celor 58 autobuze rulate, procurate de municipalitate”, a precizat Ceban.
Amintim că Primăria municipiului Chișinău procurat în acest an 100 de autobuze noi ISUZU și 58 autobuze rulate de model MAN, VOLVO și VDL. Totodată, au fost aduse 62 de troleibuze, iar două dintre ele sunt articulate și au fost cumpărate din Italia. Potrivit primarului, acestea urmează în curând să fie puse în circulație.