Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Veste bună! Au fost reparate 68 de grădinițe din Capitală

Reparația în cele 88 de grădinițe din Capitală este pe ultima sută de metri. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban, pe pagina sa de Facebook.
Sputnik
CHIȘINĂU, 9 sept – Sputnik. De la începutul anului, 68 de grădinițe din Capitală au fost reparate capital, iar în alte 20 de instituții se fac ultimele lucrări de reparație. Potrivit primarului, a mai rămas de amenajat terenurile de joacă și teritoriul din apropiere.
"Cât privește redeschiderea grupelor noi în grădinițele existente, din cele 14 instituţii de educaţie timpurie unde au fost prevăzute astfel de ajustări, în 4 grădinițe lucrările au fost finalizate, iar în altele 10 lucrările de reamenajare sunt executate în proporție de 70-80%. Acestea urmează a fi finalizate în termen de 2 săptămâni", a scris Ceban.
Totodată, primarul anunță că au loc lucrări și la sediul Liceului Teoretic „Pro Succes" din sectorul Botanica care este reparat în volum de 23%, iar în această săptămâna urmează să fie publicat anunțul privind procedura de achiziție a lucrărilor de reparație a clădirii Gimnaziului nr. 6 din acelaşi sector.
Societate
Psiholog: La ce vârstă este bine să duci copilul la grădiniță
Potrivit autorităților, pentru lucrări de reparație a celor 88 de grădiniţe din Chișinău au fost alocaţi din bugetul municipal aproximativ 26 de milioane de lei, iar pentru deschiderea grupelor noi în 14 instituții au fost direcţionaţi 15 milioane de lei. Alte instituții sunt reparate în cadrul proiectului, eficiența energetică.