Procuratura Generală, în căutarea dreptății

Procuratura Generală a solicitat instituțiilor internaționale de drept să analizeze compatibilitatea modificărilor operate la Legea Procuraturii cu standardele europene din domeniu.
Sputnik
Potrivit Procuraturii Generale, actuala clasă politică încearcă să instituie mecanisme care să permită demiterea procurorului general și instituirea unui control politic asupra activității Procuraturii.
Pe de altă parte, actuala guvernare consideră că modificarea Legii Procuraturii este iminentă, în condițiile în care nu au fost obținute rezultate în dosarul furtului miliardului, iar membrii a două grupări criminale au părăsit nestingherit țara.
Ce se va schimba dacă Legea Procuraturii va fi modificată, în maniera propusă de PAS? Este aceasta o tentativă de implicare a politicului în activitatea Procuraturii? Care vor fi consecințele confruntării dintre clasa politică și Procuratura Generală? Discutăm, la ATITUDINI, cu doctorul în drept și profesorul universitar Iurie Mărgineanu și cu politologul Corneliu Ciurea.