Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

VIDEO - Cancelarul Germaniei a depus flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Moscova

Angela Merkel a participat la ceremonia de depunere a coroanei de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Moscova.
Sputnik
CHIȘINĂU, 20 aug – Sputnik. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a participat la ceremonia de depunere a coroanei de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Aleksandrovskiy Sad de la Moscova, transmite RIA Novosti.
Mormântul Ostașului Necunoscut, este un monument-simbol în memoria soldaților căzuți. Cenușa ostașului sovietic necunoscut a fost transferat din groapă comună din regiunea Moscovei, fiind depus festiv în Aleksandrovskiy Sad în 1966. Anul următor aici a fost înaugurat un memorial, elementul cheie devenind Focul Veșnic.
Garda de onoare de la Mormântul Ostașului Necunoscut – Postul numărul unu, a fost instalat în 1997. În 2009 monumentului i-a fost conferit statutul de Memorial Național al Gloriei militare, iar complexul a fost completat cu o stelă în onorarea orașelor care poartă titlul de orașe-erou.
Pe 20 august cancelarul Germaniei se află într-o vizită la Moscova, care ar putea să devină ultima vizită în Rusia în această postură. În septembrie, în Germania vor avea loc alegeri în Bundestag, în care nu va participa. Merkel se va întâlni cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, iar pe 22 august va pleca la Kiev.