Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Leul moldovenesc se depreciază în raport cu euro: Cursul valutar BNM

Leul moldovenesc prinde la puteri față de dolarul american, însă depreciază în raport cu moneda unică europeană. Iată care sunt cotațiile oficiale anunțate de Banca Națională a Moldovei pentru ziua de 17 august.
Sputnik
CHIȘINĂU, 17 aug - Sputnik. Banca Națională a Moldovei a stabilit cursul oficial de schimb pentru marți, 17 august. Astfel, un dolar american este cotat la 17 lei și 61 de bani, un euro – la 20 de lei și 74 bani, o hrivnă ucraineană – la 66 de bani, un leu românesc – la patru lei și 22 de bani, iar o rublă rusească – la 23 de bani.
Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 17 august 2021
Conform cursului valutar BNM, dolarul a scăzut cu doi bani, iar euro a crescut cu doi bani. Leul românesc s-a apreciat cu a ban, iar hrivna ucraineană și rubla rusească își păstrează practic cotațiile anterioare.
Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.