Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Gavrilița către miniștri: Vă rog să fiți pe jumătate procurori

Cabinetul de miniștri s-a întâlnit astăzi în prima ședință, după ce Guvernul Gavrilița a primit vineri votul de încredere din partea deputaților.
Sputnik
CHIȘINĂU, 9 aug - Sputnik. În debutul ședinței, premierul Natalia Gavrilița a venit cu un masaj către miniștri. Ea le-a spus că sarcina lor este să fie pe jumătate miniștri, iar pe jumătate procurori.

„Pe mine și pe cetățeni ne interesează care sunt schemele prin care sumele de bani au fost delapidate din ministerele voastre și instituțiile subordonate. Mă interesează cine sunt oamenii care au beneficiat în urma schemelor de delapidare din instituții. Vin vremuri bune pentru funcționarii care lucrează pentru oameni, nu și pentru cei care fură. Cei care fură - dați afară, cei care muncesc – promovați”, a menționat premierul Natalia Gavrilița.

După discursul său, ședința a început cu demisii urgente și noi promovări în funcții.
Amintim că vineri, 6 august, noii miniștri au depus jurământul în fața președintelui Maia Sandu. Asta după ce guvernul Gavrilița a fost votat de către parlamentari.
Politică
Golovatiuc este retras din funcția de ambasador al Republicii Moldova la Moscova
Noua componență a Executivului a fost votată de fracțiunea PAS, cu votul a 61 de deputați. Fracțiunea Partidului Politic „ȘOR”, dar și fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor nu au votat pentru Guvernul Gavrilița.
Membrii Cabinetului de Miniștri condus de Natalia Gavrilița:
1.
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene: Nicu Popescu (fost ministru de Externe în Guvernul Sandu)
2.
Ministerul Afacerilor Interne: Ana Revenco (consilieră a președintei Republicii Moldova în domeniul apărării și securității naționale, Secretar al Consiliului Suprem de Securitate)
3.
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare: Viorel Gherciu
4.
Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale: Andrei Spânu
5.
Ministerul Mediului: Iuliana Cantaragiu
6.
Ministerul Apărării: Anatolie Nosatâi (fost șef al Direcției operații al Marelui Stat Major al Armatei Naționale)
7.
Ministerul Economiei: Sergiu Gaibu
8.
Ministerul Educației și Cercetării: Anatolie Topală (secretarul general al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării)
9.
Ministerul Culturii: Sergiu Prodan
10.
Ministerul Finanțelor: Dumitru Budianschi
11.
Ministerul Justiției: Sergiu Litvinenco (deputat PAS)
12.
Ministerul Sănătății: Ala Nemerenco (consiliera președintei Republicii Moldova în domeniul sănătății)
13.
Ministerul Muncii și Protecției Sociale: Marcel Spătari.