Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Cei care îngrijesc o pisică sunt mai fericiți: Cum a marcat Sputnik Moldova ziua felinelor

Iubitorii de animale sărbătoresc astăzi Ziua Internațională a Pisicii. Felinele erau cele mai respectate animale în Egiptul Antic și se spunea că aduc beneficii atât fizice, cât și spirituale.
Sputnik
Sunt grațioase, gingașe și adorabile. Ele sunt cele care oferă dragoste nemărginită oamenilor, fără a cere ceva în schimb. Vorbim despre pisici, astăzi fiind marcată ziua lor internațională.
Ce ar fi bine să cunoască persoanele care intenționează să adopte o pisică, dar și cât de potrivite sunt felinele într-o casă cu copii mici, ne-a povestit o locuitoare a Capitalei, care îngrijește șase pisici recuperate din stradă.
Echipa Sputnik Moldova a mers în vizită la Ecaterina, tânăra care a salvat mai multe feline de la viața flămândă și periculoasă din stradă.
Printre animalele de companie pe care le-am întâlnit în casa Ecaterinei este și o pisicuță de toată frumusețea, pe nume Albina. Ecaterina a luat-o temporar la ea, până va reuși să-i găsească o familie iubitoare. Felina este una deosebită, întrucât este complet oarbă, însă handicapul nu o încurcă să ducă un mod de viață fericit și energic.
De Ziua Internațională a Pisicii, Albina a venit în ospeție în studioul Sputnik Moldova. Curioasa felină a studiat zona redacției și și-a făcut mulți prieteni.
Ziua Internațională a Pisicii este marcată anual în data de 8 august.