Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Rata criminalității este în creștere: Cele mai periculoase raioane din țară

Poliția anunță că rata criminalității în țară a crescut comparativ cu anul trecut, iar Capitala se numără printre cele mai afectate localități.
Sputnik
CHIȘINĂU, 28 iul - Sputnik. Rata criminalității în prezent constituie 33,98%, în creștere cu 4,44 la sută, comparativ cu prima jumătate a anului trecut. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, cele mai periculoase zone sunt municipiile Chișinău și Bălți, dar și raioanele Dondușeni, Comrat, Cantemir, Ceadâr-Lunga, Basarabeasca și Cahul.
În Capitală, cel mai periculos sector este Buiucani, urmat de sectorul Centru.
Societate
Omor la beție: Un bărbat și-a strangulat vecinul cu un șiret
Conform raportului Poliției, în prima jumătate a acestui an, 6 210 persoane au comis diverse infracțiuni, dintre care 208 sunt minori cu vârstele între 14 – 15 ani, iar 278 sunt minori cu vârste între 16 – 17 ani. Totodată, din numărul total de infracțiuni comise în țară în primele șase luni ale anului în curs, 133 de persoane nu sunt la prima abatere, iar 54 sunt cetățeni străini sau persoane fără cetățenie.
„La compartimentul documentării criminalității organizate, în temeiul a 49 cauze penale au fost documentate 31 grupări criminale organizate și 14 organizații criminale, pe care au fost identificați 117 de membri. În perioada de referință au fost inițiate 401 cauze penale privind traficul ilicit de droguri, atestându-se o creștere cu 1,78 % comparativ cu perioada analogică a anului 2020”, se precizează în raportul prezentat de IGP.
Oamenii legii anunță că procurorilor le-au fost trimise 334 de cauze penale, iar 266 dintre ele au fost deja expediate în judecată. Totodată, au fost înregistrate trei cazuri de contrabandă cu droguri, care în prezent se află în proces de examinare.
Societate
Crimă odioasă la Florești: Femeie ucisă cu sânge rece
În raport se mai menționează că dintre cele 67 de omoruri comise în prima jumătate a acestui an, în 63 de cazuri au fost identificați făptașii. De asemenea, în cele 66 de cazuri de vătămări grave a integrității corporale, 57 dintre autorii infracțiunilor au fost identificați.
Oamenii legii au mai precizat la începutul acestui an erau deja anunțați în căutare 8 175 de infractori. Totodată, de la începutul acestui an, 2 362 de infractori au fost anunțați în căutare. IGP a precizat că în prima jumătate a acestui an, 2 151 de infractori anunțați în căutare au fost reținuți.