ALEGERI PARLAMENTARE 2021

Ultima oră! CEC a confirmat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare

Din momentul aprobării raportului CEC, Curtea Constituțională a Moldovei va avea la dispoziție cinci zile pentru a recunoaște sau nu rezultatele exprimării voinței cetățenilor.
Sputnik
CHIȘINĂU, 19 iul - Sputnik. Comisia Electorală Centrală s-a întrunit astăzi în ședință extraordinară și a confirmat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie.
„Se consideră valabile alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie”, a declarat președintele CEC Dorin Cimil.
Hotărârea privind totalizarea alegerile personale a intrat în vigoare în momentul adoptării și poate fi contestată în decurs de 3 zile calendaristice la Curtea de Apel.
Tot astăzi Comisia Electorală Centrală a validat mandatele deputaților aleși în cadrul scrutinului din 11 iulie.
În viitorul parlament al Republicii Moldova vor intra Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor și Partidul Politic Șor.
Top 5: Partidele care au acumulat cele mai multe voturi 100%
Conform rezultatelor finale, Partidul Acțiune și Solidaritate a acumulat 52,8% din voturi – cel mai mare scor obținut de un concurent electoral în istoria alegerilor parlamentare în Republica Moldova. Astfel, în noul Legislativ, PAS va avea 63 de mandate, BECS - 32 de mandate, dintre care 22 PSRM și 10 PCRM, iar Partidul ȘOR - 6 mandate.
Mandatele de deputat sunt distribuite conform metodei D’Hondt, care favorizează concurenții electorali cu cele mai multe voturi din contul formațiunilor care nu au trecut pragul electoral.

Lista candidaților PAS care au intrat în Parlament

Lista candidaților BECS care intră în Parlament

Lista candidaților Partidului „Șor” care intră în Parlament

La 11 iulie 2021 în Republica Moldova s-au desfășurat alegerile parlamentare anticipate. Alegătorii au ales între 23 de concurenți electorali – 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova