Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova a reacționat la planurile de noi sancțiuni ale SUA împotriva Rusiei

Înainte de a pronunța cuvântul lege, americanii ar trebui să se pedepsească pe sine cu sancțiuni pentru Iugoslavia și Irak.
Sputnik
CHIȘINĂU, 21 iun – Sputnik. Înainte de a pronunța cuvântul „lege”, SUA ar trebuie mai întâi să se pedepsească pe sine cu sancțiuni pentru Iugoslavia și Irak, precum și pentru cei uciși și mutilați în întreaga lume, consideră reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, scrie RIA Novosti.
Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat anterior că întâlnirea de la Geneva dintre Joe Biden și Vladimir Putin nu a adus „nicio modificare” în politica de sancțiuni anti-rusești a Washingtonului. Potrivit acesteia, „legea impune” Casei Albe să ia în considerare în continuare restricțiile legate de utilizarea armelor chimice.
"Da de cât timp au început Statele Unite să respecte legile? Modul în care își desfășoară activitatea în cadrul Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice nu intră sub incidența niciunei legi – lipsî completă de legalitate. Să se pedepsească mai întâi pe sine cu sancțiuni pentru Iugoslavia și Irak, pentru milioanele uciși și mutilați. Iar atunci va fi posibilă pronunțarea cuvântului „lege”, - a scris Zakharova pe canalul său Telegram.
Planurile de introducere a noi sancțiuni au fost anunțate de consilierul președintelui Statelor Unite pentru securitate națională Jake Sullivan. El a declarat că Casa Albă pregătește un alt pachet de măsuri din cauza situației cu Alexei Navalnîi. În afară de aceasta, Washingtonul va continua să impună sancțiuni companiilor rusești care construiesc conducta ”Nord Stream – 2”.
Rusia
Kremlinul le-a cerut SUA să iasă din „cercul vicios” al sancțiunilor
Ambasadorul rus în Statele Unite, Anatoly Antonov, a criticat respectivele intenții. Potrivit lui, nu acesta este semnalul pe care președinții l-au transmis după summit.
Prima întâlnire dintre Putin și Biden în statutul de șefi de stat a avut loc miercuri la Geneva. În urma discuțiilor, Putin a declarat că a ajuns la un acord cu omologul său american să înceapă consultări privind stabilitatea strategică.
Totodată, cei doi șefi de stat au adoptat o declarație comună în care se afirmă că Rusia și Statele Unite își reafirmă devotamentul pentru principiul că în războiul nuclear nu pot exista câștigători și acesta nu ar trebui să fie dezlănțuit niciodată.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova