Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ploile au făcut ravagii în țară: Unde a lăsat cele mai mari prejudicii

Ploile puternice au făcut ravagii în mai multe raioane ale țării. Zeci de hectare de livezi și culturi agricole au fost afectate, iar mai multe sate au rămas fără energie electrică.
Sputnik
CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Potrivit reprezentanților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, ploaia cu grindină a afectat 4,6 hectare de livezi de prune, 29,4 hectare de porumb și 30 de hectare cu floarea soarelui în localitatea Mănoilești, raionul Ungheni.
Societate
Vine furtuna în Moldova: Cod Galben de ploi însoțite de descărcări electrice și grindină
Totodată, în nordul țării grindina a afectat 2,7 hectare de livezi de măr în satul Șeptelici, raionul Soroca, iar în localitatea Bălanul Nou, raionul Râșcani, au fost distruse 8 hectare de teren agricol pe care erau plantate roșii, castraveți și ardei.
De asemenea, pe parcursul zilei de ieri, din cauza condițiilor climaterice nefavorabile, furnizorii de energie electrică au raportat deconectări parțiale în 30 localități din 12 raioane printre care Dubăsari, Criuleni, Orhei, Ialoveni, Căușeni, Cahul, Soroca. Potrivit informațiilor, dimineață, aproape de ora 06:00, toate localitățile au fost reconectare la energia electrică.
Comisiile pentru situații excepționale se află în localitățile afectate pentru a estima pagubele materiale provocate de ploi.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova