Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Oficial: Cât costă vaccinul ”Sputnik V”

Ministrul rus al Sănătății, Mihai Murașko, a anunțat cât costă vaccinul „Sputnik V” în Rusia, care pentru cetățenii ruși este achiziționat de către stat.
Sputnik
CHIȘINĂU, 8 iun – Sputnik. Prețul vaccinului ”Sputnik V” în Rusia, ținând cont de livrare, este de aproximativ 900 de ruble (circa 10-10,5 euro), pentru cetățenii ruși acesta este achiziționat de stat, a declarat ministrul rus al Sănătății, Mihail Murașko, într-un interviu acordat RIA Novosti.
"Desigur, COVID-ul a provocat cheltuieli suplimentare. Acesta este în primul rând costul vaccinării - Sputnik V costă aproximativ 900 de ruble, inclusiv livrarea, toate acestea fiind achitate astăzi de stat", a spus Murașko.
Anterior, Murașko a declarat pentru RIA Novosti că, în total, au fost achiziționate peste 30 de milioane de doze de ”Sputnik V” pentru vaccinarea cetățenilor ruși.
Rusia
Ce a declarat Putin despre interdicțiile privind achiziționarea vaccinurilor
Vaccinarea împotriva coronavirusului se efectuează în toate regiunile Federației Ruse. În august 2020, Ministerul Sănătății a înregistrat primul vaccin din lume pentru prevenirea COVID-19, dezvoltat de Centrul de Cercetare pentru Electrochimie Gamalei. El a fost numit „Sputnik V”.
De asemenea, în Rusia au mai sunt utilizate alte două vaccinuri - „EpiVacCorona” de la Centrului „Vector” al Rospotrebnadzor și „CoviVac”, dezvoltat de Centrul Ciumakov al Academiei de Științe din Rusia. La începutul lunii mai s-a anunțat despre înregistrarea celui de-al patrulea vaccin intern „Sputnik Light”.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova