Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Încă două partide au depus actele la CEC: Cine se mai vor deputați

Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei și Alianța pentru Unirea Românilor au depus actele la CEC pentru a se înregistra în calitate de concurenți electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.
Sputnik

CHIȘINĂU, 28 mai - Sputnik. Alte două partide au depus astăzi actele la CEC pentru a fi înscrise în cursa electorală. Este vorbe despre Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei și Alianța pentru Unirea Românilor.

Chicu: Stoparea exportului de grâu a afectat imaginea Republicii Moldova

Fostul premier Ion Chicu a venit la CEC însoțit de fostul ministru al Sănătății Viorica Dumbrăveanu, dar și de alți colegi de-ai săi. Chicu a declarat că se așteaptă la o campanie electoral corectă și democratică, iar fiecare concurent electoral să poată transmită mesajul și propunerile sale, astfel încât cetățenii să poată face alegerea corectă.

"Am venit cu gânduri mărețe, cu o responsabilitate enormă. Sunt onorat și foarte fericit că avem o echipă care își asumă o responsabilitate față de cetățeni. Avem în listele noastre mulți intelectuali, profesioniști, oameni care au demonstrat că țin la țara noastră și știu cum să facă față", a declarat Ion Chicu.

Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei a fost înscris prealabil în buletinul de vot la poziţia a 12-a. Tot astăzi a depus actele la CEC și Alianța pentru Unirea Românilor. Printre cei 101 candidați incluși în listă se regăsește Dorin Chirtoacă, Valeriu Munteanu și Vlad Bilețchi.

Verificarea documentelor depuse urmează să fie realizată în decursul a șapte zile, după care CEC va decide înregistrarea sau neînregistrarea candidaților.

Până în prezent, CEC a înregistrat 8 concurenți electorali pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, iar șase dosare se află în proces de examinare. Candidații la alegeri pot depune actele la sediul CEC până în data de 11 iunie. Perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate a început pe data de 5 mai.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova