Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Centrele de vaccinare vor activa în regim non-stop: Cum te poți programa

Ministerul Sănătății anunță că centrele de vaccinare din țară vor activa non-stop, inclusiv în weekend. Astfel, oamenii sunt îndemnați să se programeze și să meargă să primească serul la orice oră care le convine.
Sputnik

CHIȘINĂU, 14 mai - Sputnik. Doritorii de a se vaccina împotriva noului coronavirus nu trebuie să aștepte o zi sau o oră liberă ca să o facă. Autoritățile din Sănătate anunță că centrele de vaccinare din țară vor activa în regim non-stop, chiar și în zilele de sâmbătă și duminică. 

Astfel, oamenii sunt îndemnați să se programeze oricând, fie pe platforma lansată joi de Ministerul Sănătății, fie să sune la medicul de familie. Specialiștii au lansat și o broșură în care răspund la cele mai frecvente întrebări apărute din partea cetățenilor. Mai multe detalii puteți afla din link-ul atașat aici.

Dodon: Până la un milion de doze de „Sputnik V” ar putea să ajungă în Moldova

Precizăm că joi, 13 mai, a fost lansată platforma de programare online la vaccinare. Astfel, doritorii pot accesa site-ul programare-vaccinare.gov.md și se pot programa pentru a primi serul.

Potrivit Ministerului Sănătății, cei care sunt eligibili pentru vaccinare vor introduce datele la secțiunea programare, iar cei care nu sunt eligibili la această etapă, se vor înregistra în lista de așteptare.

Conform datelor oficiale, în țară s-a vaccinat 216 740 de persoane, iar 29 294 dintre acestea au primit și cea de-a doua doză de vaccin. Cei mai mulți s-au imunizat împotriva noului virus în Capitală, peste 81 de mii de persoane. Totodată, la polul opus este UTA Găgăuzia, unde până acum doar 34 de persoane s-au vaccinat. 

Autoritățile din sănătate susțin că în prezent se desfășoară toate cele trei etape de vaccinare, iar a treia etapă se lansează gradual. Astfel, de ser pot beneficia acum: lucrătorii medicali, personalul și beneficiarii din cadrul azilurilor și centrelor de plasament temporar sau de lungă durată, persoanele cu vârsta 60+ și cei care au comorbidități, angajații structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului, lucrătorii sistemului penitenciar, angajații din domeniul educației și social, colectivități, indiferent de forma juridică și tipul de organizare, lucrătorii din hoteluri și restaurante, lucrătorii din domeniul de întreținere corporală, coafură și alte activități de înfrumusețare, lucrătorii din domeniul teatral – concertistice, muzee, biblioteci, lucrătorii din sistemul financiar, bancar și care prestează servicii esențiale de plăți, personalul poștal și serviciul curierat, reprezentanții cultelor religioase, dar și alte colectivități, indiferent de forma juridică și tipul de organizare, care au în subordine mai mult de 100 angajați.

Datele mai arată că Republica Moldova a recepționat până în prezent 758 770 de doze de vaccin. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova