Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Câți elevi vor primi nota 10 din oficiu la BAC: Reguli noi la examen

16 mii 773 de absolvenți vor susține anul acesta examenele de bacalaureat. Numărul de candidați într-un centrul variază de la 6 la 297. În municipiul Chișinău vor fi doar 2 centre de bacalaureat, unde vor susține examenul mai mult de 300 de candidați.
Sputnik

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. Examenele de bacalaureat vor fi organizate în perioada 4-22 iunie. Din cei 16 773 de candidați, 11 094 vin din licee teoretice, 5 121 de la centrele de excelență, 203 sunt din universități, iar 355 - externat. În acest an, la cererea candidaților, urmează a fi acordată nota 10 din oficiu la limba străină pentru 1 298 de elevi.

COVID-19: Pandemia nu dispare - Câte cazuri au fost confirmate astăzi
Reprezentanții Ministerului Educației precizează că elevii vor susține examenul în centrele de bacalaureat, dotate cu monitorizare video, numărul cărora a fost majorat față de anul precedent de la 88 la 93.

Evaluarea lucrărilor și a contestațiilor vor fi făcută în Centrele Republicane de Evaluare și Centrul Republican de Examinare a Contestațiilor, care vor fi mai multe în acest an, dar și numărul profesorilor va fi mai mare.

În același timp, vor fi luate mai multe măsuri de protecție împotriva coronaviruslui. Astfel, numărul de elevi într-o sală nu va fi mai mare decât capacitatea acesteia, iar fiecare elev va ocupa un loc în bancă la o distanță de nu mai puțin de 1 metru față de ceilalți.

La fel, în fiecare instituție de învățământ va fi asigurată termometria, dezinfectarea şi curăţarea spaţiilor, sălilor de clasă, băncilor, scaunelor, aerisirea sălilor de clasă atât înainte, cât și după finalizarea probelor. Totodată, la intrarea în instituția de învățământ și la intrarea în sălile de clasă va fi plasat dezinfectant. Purtarea măştilor de protecţie este obligatorie pentru toți participanții la evaluările naționale.

De asemenea, în cazul în care se va atesta o situație epidemiologică gravă și numărul de cazuri COVID-19 va fi în creștere, desfășurarea examenului național de bacalaureat ar putea fi amânată cu 10-20 de zile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova