Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Președintele Maia Sandu a depus flori la Complexul Memorial „Eternitate”

Șeful statului Maia Sandu a participat în această dimineață la ceremonia de depunere de flori care s-a desfășurat la Complexul Memorial „Eternitate” din Chișinău.
Sputnik

CHIȘINĂU, 9 mai - Sputnik. Maia Sandu a precizat că a depus flori în memoria milioanelor de oameni care și-au pierdut viața în cel de-al Doilea Război Mondial.

„Mi-am exprimat respectul și recunoștința pentru cei care au luptat și și-au dat viața pentru ca, în mai 1945, pacea să revină pe continentul european. Dintre ei, sute de mii ne-au fost concetățeni, sunt buneii și străbuneii noștri. Sacrificiul lor nu poate fi uitat. El ne învață cât de prețioasă este pacea. Suntem datori să o păstrăm, să prețuim viața și să oferim oamenilor noștri șansa să-și trăiască anii cu speranță, în liniște și prosperitate”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Complexul memorial „Eternitate” a fost deschis în 1975 în memoria soldaților care au murit în lupta pentru eliberarea Moldovei și Chișinăului de ocupația nazistă în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova