Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un nou scuar a apărut în Capitală: Cum arată acesta - Foto

Primarul Capitalei anunță că în sectorul Râșcani a fost amenajat un scuar nou, amplasat pe un spațiu public care anterior nu era îngrijit. 
Sputnik

CHIȘINĂU, 8 mai - Sputnik. Scuarul „Guguță” de pe strada Kiev din Chișinău a prins viață. Edilul-șef anunță că lucrările sunt pe ultima sută de metri, iar oamenii se pot deja bucura de o zonă verde, ce a fost amenajată pe un teritoriu neîngrijit. 

„Lucrările au inclus amenajarea aleilor pietonale, instalarea sistemului de irigare, a iluminatului public și a mobilierului urban. În scurt timp vor fi montate și camerele de supraveghere video și va fi semănată iarba pe spațiile verzi”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook. 

Primarul Ion Ceban susține că în acest scuar ar urma să fie adus și un monument dedicat personajului literar din creația lui Spiridon Vangheli – Guguţă. Potrivit edilului-șef, monumentul este cel mai important element al scuarului, iar acesta urmează să fie instalat în curând.

Anterior, primarul a menționat că municipiul Chișinău are șase parcuri, patru grădini publice și 11 păduri-parcuri. Totodată, o bună parte din cele 21 de spații verzi au fost reabilitate și modernizare pe parcursul anului trecut. Ceban a precizat că în alte locații, lucrările de amenajare sunt pe ultima sută de metri, iar motivul este volumul mare de lucru.

Edilul-șef a menționat că și scururile sunt acum reabilitate, iar multe dintre ele au fost create de la zero în zone abandonate, neîngrijite, unde erau amplasate ilegal parcări sau construcții vechi.
„Totodată, au fost realizate lucrări de modernizare și amenajare la Grădina Zoologică din Chișinău și în parcul Dendrariu.
Și în acest an vom continua să creăm zone verzi, unde oamenii să poată ieși la plimbare. Chișinăuienii merită să se odihnească în Capitală în parcuri și scuaruri bine amenajate”, a mai scris Ceban. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova