Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Scrutinul din 11 iulie: CEC anunță numărul oficial al alegătorilor

Numărul total de alegători înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor, la data de 4 mai 2021, este de 3.282.783. Despre aceasta anunță Comisia Electorală Centrală.
Sputnik

CHIȘINĂU, 4 mai – Sputnik. Din cei 3.282.783 de alegători, 2,7 milioane de cetățeni cu drept de vot sunt atribuiți pe unități administrativ-teritoriale de nivelul II.

Participă sau nu PSRM la alegeri parlamentare anticipate: Ce a decis fracțiunea

Diferența cuprinde persoanele care au cetățenia Republicii Moldova, dar nu au înregistrare la domiciliu sau reședință, inclusiv cei care au emigrat autorizat peste hotarele țării - 236.744 de persoane și cetățenii cu drept de vot care au domiciliul înregistrat în unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului, aflate provizoriu în afara controlului suveran al autorităţilor constituţionale ale Republicii Moldova - 258.287.

Înalta Curte a stabilit în data de 28 aprilie că hotărârea privind instituirea stării de urgență de către Parlament este neconstituțională.

Astfel, șeful statului, Maia Sandu, a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului. În aceeași zi, șeful statului a anunțat că alegerile parlamentare anticipate se vor desfășura pe 11 iulie. 

Comisia Electorală Centrală a aprobat devizul de cheltuieli estimativ pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. În acest sens, au fost estimate ca fiind necesare 125 046,7 mii lei.

Scrutinul din 11 iulie: CEC anunță numărul oficial al alegătorilor

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova