Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încasările la bugetul de stat în perioada pandemică: Cifre mai mari decât în 2020

Deși pandemia de COVID-19 a afectat mai multe sectoare economice din țară, Fiscul raportează încasări de aproape 15 miliarde de lei în primele patru luni ale anului, cu peste 17,5% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.
Sputnik

CHIȘINĂU, 4 mai – Sputnik. Potrivit raportului prezentat de Serviciul Fiscal de Stat, 14,6 miliarde de lei au intrat în bugetul public național în primele patru luni ale anului 2021, ceea ce reprezintă o creștere cu 17,5% sau cu 2,1 miliarde de lei în raport cu perioada similară a anului precedent.

CEC a stabilit de câți bani este nevoie pentru organizarea alegerilor
În același timp, Serviciul Fiscal de Stat a precizat că a încasat în bugetul de stat 6,4 miliarde de lei, fiind o creștere de 22,8% sau de 1,2 miliarde de lei în comparație cu aceeași perioadă a anului 2020.

La bugetele locale au fost înregistrate încasări de 1,5 miliarde lei sau cu 327 de milioane lei mai mult față de perioada similară a anului precedent sau cu 28,1 la sută. O creștere de 10,6% a fost înregistrată și în cazul încasărilor la bugetul asigurărilor sociale de stat, fiind încasate cinci miliarde de lei. 

Aproape două miliarde de lei au fost virați către fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală, ceea ce constituie cu 171 milioane lei mai mult în comparație cu aceeași perioadă a anului 2020.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova