Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Când se vor imuniza transnistrenii cu "Sputnik V"

Al doilea lot de vaccin rusesc împotriva coronavirusului se află deja la Tiraspol. Regiunea se pregătește să înceapă campania de vaccinare cu "Sputnik V".
Sputnik

CHIȘINĂU, 1 mai – Sputnik, Iulia Sorokopud. Un set complet de vaccin "Sputnik V" a fost primit în Transnistria. A doua tranșă de ajutor umanitar din Rusia a fost livrată Centrului pentru Igienă și Epidemiologie. Primul lot de vaccin rusesc a fost depozitat acolo începând cu 24 aprilie.

Ambasadorul Rusiei: În curând, în Moldova vor mai ajunge 40 de mii de doze de "Sputnik V"
Medicamentul este ținut în condițiile necesare: într-un frigider la o temperatură sub 20 de grade. Vaccinarea cu "Sputnik V" se face în două doze, iată de ce cei din regiunea transnistreană  au așteptat încă 31 de mii de doze de vaccin pentru a începe imunizarea.

"Campania de imunizare cu vaccinul rusesc nu a început până când nu s-a asigurat că ambele componente sunt prezente", a subliniat liderul regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, în canalul său Telegram.

El a menționat, de asemenea, că este planificat ca transnistrenii să se imunizeze cu vaccinul rusesc din 6 mai.

Când se vor imuniza transnistrenii cu "Sputnik V"

Anterior, s-a anunțat că 15 mii de transnistreni s-au înregistrat pentru a se vaccina. Înregistrarea pentru vaccinul rus a fost suspendată pentru o vreme, în așteptarea sosirii celui de-al doilea lot. „Sputnik V” este o prioritate pentru locuitorii Transnistriei.

Din 4 mai Moldova este gata să înceapă imunizarea cu "Sputnik V"
"Suntem cu toții interesați de opțiunile de vaccinare propuse. Personal, aleg "Sputnik V". Eficiența sa este de 95-98%. Prin urmare, de îndată ce se va relua înregistrarea, voi ocupa rând ", spune tiraspoleana Tatiana Kolesnicenko.

Instituțiile medicale din regiunea transnistreană se pregătesc pentru începerea campaniei de imunizare cu medicamentul rusesc. În indicația Ministerului Sănătății, instituțiile medicale analizează listele celor care doresc să fie vaccinați. Prioritatea este pentru cetățenii care nu au fost încă bolnavi cu COVID-19. Primii la rând sunt pensionarii și cei din grupurile cu risc sporit (care au boli cronice, boli coronariene, diabet zaharat, oncologie, obezitate). Aceste categorii de solicitanți sunt deja în așteptarea invitației de a se vaccinată cu „Sputnik V”.

Fii la curent cu toateștiriledin Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru dinTelegram >>>
PriveșteVideoși ascultăRadioSputnik Moldova