Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nenorocire în nordul Moldovei: Inclusiv doi copii au fost spitalizați

Salvatorii atenționează populația să nu utilizeze instalații defecte și neautorizate alimentate cu gaze naturale, în contextul în care trei persoane, inclusiv doi minori, s-au intoxicat destul de grav cu emanații de la asemenea tip de echipament instalat neautorizat.
Sputnik

CHIȘINĂU, 20 mart – Sputnik. Trei persoane s-au intoxicat cu gaze naturale – doi copii cu vârste de 1 an și de 3 ani, precum și o femeie în vârstă de 29 de ani, iar acum se află la spital în Chișinău.

Toate școlile din Capitală revin la învățământ online - Video

Nenorocirea s-a întâmplat într-o gospodărie din localitatea Colicăuți, raionul Briceni, în seara de 19 martie.

Gazele au fost emanate de o coloană de gaz instalată neautorizat în bucătăria casei, a informat sâmbătă, 20 martie, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Copiii și femeia au fost preluați mai întâi de medici la spitalul raional Briceni, ei fiind „în stare de gravitate medie stabilă”. Ulterior, toți au fost transportați la Institutul mamei și copilului din Chișinău, pentru îngrijiri medicale specializate.

IGSU a precizat că de intervenția salvatorilor nu a fost nevoie în acest caz.

În același timp, IGSU avertizează repetat populația despre riscul intoxicațiilor și producerii exploziilor în urma încălcării regulilor de exploatare a instalațiilor alimentate cu gaze naturale.

Oamenii sunt îndemnați să instaleze corect instalațiile conectate la gaze naturale, să verifice sistematic starea lor.

În cazul unor defecțiuni, cetățenii sunt sfătuiți să apeleze imediat la specialiști,  pentru evitarea situațiilor de risc.

Exploatarea instalațiilor neautorizate nu este permisă, accentuează IGSU.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova