Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decis: În ce condiții moldovenii vor fi lăsați să intre în țară

Moldovenii care revin în țară de peste hotare vor fi obligați să prezinte la vamă testul negativ la COVID-19, efectuat cu 72 de ore înainte de traversarea frontierei de stat.
Sputnik

CHIȘINĂU, 19 mart – Sputnik. Comisia Națională Extraordinară în Sănătate Publică a luat decizia ca toți moldovenii care revin în țară să prezinte testul negativ la COVID-19, făcut cu cel puțin 72 de ore înainte de traversarea frontierei de stat. 

Restricții mai dure: Ce se va întâmpla cu școlile și grădinițele din țară
"Cetățenii care nu vor avea testul negativ, vor fi obligați să completeze fișele epidemiologice, să scrie cu exactitate telefoanele de contact, adresa de domiciliu, ca serviciile de control să verifice în următoarele 14 zile faptul că respecte măsura de autoizolare", a declarat Aureliu Ciocoi, premierul interimar. 

Începând de mâine, 20 martie, programul de activitate al magazinelor va fi redus de mâine până la ora 18:00, iar al piețelor până la 15:00. Totodată, restaurantele vor activa până la 20:00, iar în restul vremii au voie să facă doar livrări. De menționat că nunțile, cumetriile și zilele de naștere sunt interzise. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova