Protest în pielea goală la gala premiilor ”Cesar”

Protest inedit la gala de decernare a premiilor ”Cesar”, împotriva închiderii instituțiilor de cultură din Franța.
Sputnik

CHIȘINĂU, 13 mart – Sputnik. Actrița franceză Corinne Masiero s-a dezbrăcat pe scenă chiar în timpul decernării premiilor ”Cesar”, care a avut loc la Paris. Potrivit actriței, această acțiune este o exprimare a protest ei împotriva închiderii instituțiilor culturale din țară în legătură cu pandemia de coronavirus.

Masiero a urcat pe scenă pentru a înmâna premiul pentru ”cele mai bune costume”, fiind îmbrăcată în costum de măgar și având vopsea roșie pe față. Însă apoi a șocat literalmente publicul când s-a dezbrăcat în pielea goală la sfârșitul discursului său.

Actrița în vârstă de 57 de ani a dorit să-și exprime în acest mod susținerea pentru artiștii care participă la o acțiune de protest pe o perioadă nelimitată, ”ocupând” teatrul ”Odeon” din Paris și cerând redeschiderea instituțiilor culturale.

„Acum suntem așa - absolut goi”, a spus Masiero, având în vederea starea culturii.

Actrița avea scris pe piept: No culture, no future („Fără cultură - fără viitor”), iar pe spate - probabil un apel adresat prim-ministrului țării Jean Casteks: „Dă-ne înapoi arta, Jean”.

Premiul Cesar este acordat anual de către Academia de arte şi tehnici cinematografice începând cu 1976, relatează RIA Novosti. Anul acesta a triumfat „Adieu les cons” a lui Albert Dupontel, care a fost recunoscut drept cel mai bun film și a câștigat în total șapte statuete.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova