Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Câți lucrători medicali au fost vaccinați până acum: Datele Ministerului Sănătății

De la începutul campaniei de imunizare, în Republica Moldova, 5 066 de lucrători medicali au fost deja vaccinați împotriva COVID-19. Potrivit Ministerului Sănătății, vineri alte peste o mie de cadre medicale au primit serul.
Sputnik

CHIȘINĂU 5 mart - Sputnik. În trei zile de la începerea campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus, peste cinci mii de lucrători medicali au fost imunizați. Vineri, la 1 217 cadre medicale li s-a administrat preparatul, anunță Ministerul Sănătății.

Situația devine tot mai alarmantă: Din nou un număr mare de infectări

În Moldova, campania de vaccinare a început marți, 2 martie. Primul moldovean vaccinat a fost șeful secției Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic Republican, Alexandru Botizatu. Potrivit planului național de imunizare împotriva coronavirusului, 70% din populația Republicii Moldova ar urma să primească vaccinul. 

Primele peste 21 de mii de doze de vaccin AstraZeneca împotriva noului coronavirus au ajuns în Republica Moldova sâmbătă, 27 februarie, fiind oferite cu titlu gratuit de România.

Totodată, joi, 4 martie, Republica Moldova a recepționat 14 400 de doze de vaccin prin intermediul platformei COVAX. Aceste doze vor fi distribuite pentru imunizarea în continuare a personalului medical.

Precizăm că premierul interimar Aureliu Ciocoi a anunțat că au fost determinate resursele necesare pentru achiziționarea unui lot de circa un milion de doze de vaccin.

Protestul părinților, ipocrizia șefilor din Educație și tăcerea Maiei Sandu
De menționat însă că în data de 3 martie, membrii Comitetului Național Consultativ de Experți în domeniul imunizărilor (NITAG) s-au întrunit într-o ședință în cadrul căreia a fost discutat procesul de vaccinare în Republica Moldova. Astfel, reprezentanții Comitetului au aprobat utilizarea în în țara noastră inclusiv a vaccinurilor care au fost autorizate în țara de origine și incluse în lista OMS, EUL și în proces de evaluare. Este vorba despre zece vaccinuri: Pfizer Biontech, AstraZeneca - UK, AstraZeneca – Sk Bio, AstraZeneca – SII, Sinopharm, Sinovac, Moderna, Janssen, The Gamaleya National Center (Sputnik V), CanSinoBio.

Amintim totodată că Agenția Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale a autorizat pe 26 februarie vaccinul rusesc "Sputnik V" în țara noastră.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova