Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Putin a discutat cu Pașinean situația din Armenia

Premierul Armeniei, Nikol Pașinean, l-a contactat pe Vladimir Putin în contextul tensionării situației politice la Erevan.
Sputnik

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Prim-ministrul Armeniei, Nikol Pașinean, l-a contactat telefonic pe Vladimir Putin, în contextul tensionării situației din țară.

Ce este în neregulă cu declarațiile lui Pașinean privind complexul «Iskander»

Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, șeful statului rus a îndemnat părțile să dea dovadă de reținere.

“Putin s-a pronunțat pentru păstrarea ordinii și păcii în Armenia, reglementarea situației în limitele legii”, a adăugat reprezentantul administrației prezidențiale ruse.

Criza politică din Armenia s-a acutizat după niște afirmații ale lui Pașinean în legătură cu ”Iskanderul” rusesc. Potrivit presei, adjunctul șefului Statului Major l-a ridiculizat pe șeful guvernului, motiv pentru care a fost forțat să demisioneze. Totodată, a fost cerută și demisia șefului Statului Major al Armatei.

Criză politică în Armenia: Pașinean vorbește despre o tentativă de lovitură de stat>>>

În dimineața de 25 februarie, Armata Armeniei a cerut demisia lui Pașinean.

Premierul consideră că această declarație reprezintă o tentativă de lovitură de stat și și-a îndemnat susținătorii să iasă în stradă.

Spre seară, opoziția a ridicat baricade și corturi în preajma sediului parlamentului. Liderii demonstranților au declarat că protestul se va desfășura în regim non-stop, până la demisia guvernului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova