Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Soluția cu care vine municipalitatea în contextul protestului transportatorilor

Autoritățile municipale vor suplimenta marți numărul de troleibuze și autobuze, astfel ca acestea să reușească să facă față fluxul mare de pasageri. Decizia vine în contextul protestului anunțat de transportatori.
Sputnik

CHIȘINĂU 22 feb - Sputnik. Întreprinderea Municipală „Regia transport electric Chișinău" și „Parcul urban de autobuze" vor suplimenta marți, 23 februarie, numărul de unități de transport public, în special în orele de vârf. 

Cât ne va costa protestul transportatorilor - expert

Primăria municipiului Chișinău anunță că decizia a fost luată pentru a asigura cetățenii municipiului cu transport, în contextul protestului anunțat al operatorilor de transport privat. 

Totodată, edilul-șef al Capitalei, Ion Ceban, a îndemnat angajatorii să dea dovadă de înțelegere față de angajații care vor întârzia marți la muncă din cauza protestului transportatorilor. 

Amintim că Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a anunțat că transportatorii își vor sista activitatea pe parcursul zilei de marți. Astfel, microbuzele de linie municipale, raionale și interraionale nu vor circula în această zi. Decizia a venit după ce CNESP a hotărât să reducă numărul de pasageri în transportul public până la 50% din capacitatea unității de transport. După anunțarea deciziei, transportatorii s-au arătat nemulțumiți, iar Comisia Națională de Sănătate Publică a decis suspendarea decizie de limitare a numărului de pasageri în transport, până la data de 28 februarie. Chiar și așa, transportatorii nu s-au răzgândit și au anunțat că nu vor renunța la protestul de marți. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova