Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un deputat PAS cere revizuirea restricțiilor cu privire la activitatea piețelor

Deputatul PAS Vladimir Bolea a cerut Comisiei Naționale Extraordinare Sănătate Publică să revizuiască decizia cu privire la restricționarea activității piețelor comerciale din țară.
Sputnik

CHIȘINĂU, 18 feb - Sputnik. În cadrul unui briefing de presă, deputatul PAS Vladimir Bolea a declarat că decizia Comisiei Naționale Extraordinare Sănătate Publică prin care s-a restricționat activitatea piețelor este nejustificată. În context, Bolea a făcut un demers în adresa membrilor comisiei, prin care a cerut să fie revizuită această prevedere.

Ceban: Primăria nu poate asigura una din restricțiile CNESP
”Nu au fost aduse argumente pertinente care ar justifica oportunitatea restricției respective. Astfel, încât aceasta nu poate fi justificată în condițiile în care există posibilitatea activării piețelor comerciale în regim obișnuit cu respectarea normelor sanitar-epidemiologice. Mai mult, întrucât se permite prestarea de servicii în spații închise, cu admiterea unui număr limitat de clienți, restricționarea în totalitate, în anumite zile, a activității piețelor comerciale, altfel decât cele agricole în spații deschise NU pare a fi una rezonabilă. Solicit să analizați suplimentar oportunitatea pentru a oferi posibilitatea desfășurării activității comerciale cu respectarea normelor sanitar-epidemiologice”, a declarat Vladimir Bolea, deputat PAS.

El spune că va aștepta răspunsul CNESP și speră că va fi revizuită această decizie. 

Amintim că în data de 15 februarie Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis să sisteze din nou activitatea centrelor comerciale, însă nu pe tot parcursul săptămânii, ci doar în weekend. Restricția a intrat în vigoare din 17 februarie. Tot de atunci a fost restricționată activitatea piețelor comerciale. Acestea sunt deschise doar în zilele de marți, joi și sâmbătă, cu excepția piețelor agricole.

Comisia Națională pentru Sănătate Publică a decis să prelungească starea de urgență în sănătate publică până pe 15 aprilie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova