Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

S-au schimbat regulile: Cum introduceți în țară mașini cu numere de înmatriculare străine

Mai multe acțiuni, cum ar fi vânzarea mijlocului de transport, donarea, închirierea etc. pot fi efectuate doar cu acordul organului vamal.
Sputnik

CHIȘINĂU, 16 feb – Sputnik. Din 1 ianuarie 2021, sunt în vigoare noi reglementări cu privire la introducerea în țară a mijloacelor de transport declarate prin acțiune. Serviciul Vamal amintește care sunt aceste reguli.

Astfel, persoanele fizice rezidente și cele nerezidente trebuie să știe că este interzisă vânzarea mijlocului de transport declarat prin acțiune pe teritoriul Republicii Moldova, donarea acestuia, transmiterea prin moștenire, oferirea spre închiriere/subînchiriere, darea în comodat, gajarea sau punerea la dispoziția unei alte persoane.

Ucraina limitează accesul camioanelor din Moldova: Iată ce punct vamal trebuie ocolit
Toate aceste acțiuni pot fi întreprinse doar după achitarea drepturilor de import și cu acordul organului vamal.

Conform legislației în vigoare, nerespectarea regulilor care se referă la admiterea temporară a mijloacelor de transport declarate prin acțiune este sancționată cu amendă de la 60 la 90 de unități convenționale, cu obligarea scoaterii mijlocului de transport de pe teritoriul Republicii Moldova.

”De asemenea, în cazul în care mijlocul de transport nu a fost scos de pe teritoriul Republicii Moldova în termenul stabilit de legislație, iar acesta nu mai există (a fost distrus sau vândut la piese, fapt confirmat prin documente justificative sau prin declarația pe propria răspundere a persoanei), organul vamal va încasa drepturile de import”, precizează Serviciul Vamal.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova