Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum o dragoste la prima vedere poate dura până la nunta de aur

Aveau 20 de ani când s-au cunoscut, dar deja de cinci decenii sunt nedespărțiți. Povestea soților Dănilă a început la clubul din localitate, dar viața a decis să le unească destinele pentru totdeauna.
Sputnik

CHIȘINĂU 14 feb - Sputnik. Vasile și Vasilisa Dănilă s-au căsătorit pe când aveau puțin peste 20 de ani. Erau tineri, plini de viață și de dragoste. Povestea lor a început la Casa de Cultură din Sireți, raionul Strășeni, acolo unde Vasile a mers după ce s-a întors de la armată. A văzut-o pe Vasilisa și nu a vrut să o mai lase, fiindcă a fost o dragoste de la prima vedere. La scurt timp, au făcut o nuntă cu toate tradițiile moldovenești respectate, iar peste un an a apărut pe lume primul lor copil. 

„Cum era atunci, plecam ba la club, ba la film ne duceam. Mama mea tare a vrut ca eu să mă căsătoresc anume cu ea, fiindcă se cunoșteau părinții, știam că-s gospodari. Desigur că eu am fost cel care a făcut primul pas, tare bine ne înțelegeam atunci și acum. Chiar am avut o viața interesantă”, a mărturisit Vasile Dănilă.

Cum o dragoste la prima vedere poate dura până la nunta de aur

Capul familiei ne-a povestit că nu a folosit mari șiretlicuri pentru a-și cuceri soția cu care deja de 50 de ani este împreună. El a precizat că marele secret constă în sinceritate și respectul față de persoana de alături. 

„Am cucerit-o cu dragostea și cu înțelegerea. Ea trebuia să vadă intențiile mele serioase. Respectul joacă un rol foarte important, femeia trebuie să vadă că este respectată și atunci o poți cuceri, dar la noi au fost sentimente reciproce și, cum ne-am cunoscut, nu ne-am mai despărțit. Deși uneori eram plecat în deplasări, oricum mereu eram la telefon”, a povestit bărbatul.

Cum o dragoste la prima vedere poate dura până la nunta de aur

Cinci decenii sub același acoperiș este un test pe care nu toți pot să-l treacă, iar pentru asta este nevoie de multă dragoste, spune Vasile Dănilă. Bărbatul ne-a mărturisit că nu ar schimba pentru nimic în lume viața sa. Un lucru îl regretă, că timpul se scurge prea repede și multe ar vrea să le mai facă, dar anii își pun amprenta. Cuplul a crescut cinci copii, doi nepoți, iar acum se bucură de cei trei strănepoți. Secretul unei familii puternice este simplu, spune Vasile:

„Toate greutățile, totul am depășit prin înțelegere. Mereu ne-am sfătuit și mereu cântărim, dacă nu e bine, atunci corectăm și mergem înainte. Numai cu înțelegerea se poate construi o familie puternică. Acolo unde ai înțelegere în familie, altfel te simți și ai o dispoziție mai bună. E minunat când ai pe cineva care te așteaptă acasă”, a mai spus Vasile Dănilă.

Cum o dragoste la prima vedere poate dura până la nunta de aur

Viața a reușit să-i pună pe soți la grele încercări. Unul dintre cei trei fii s-a stins din viață din cauza unei boli incurabile, iar doi ani mai târziu, în aceiași zi au aflat și despre decesul unuia dintre cei doi nepoți care s-a stins din viață în urma unui accident la locul de muncă. Deși viața a fost dură cu ei, soții Dănilă au rezistat și au fost alături unul de celălalt. 

„În casă au fost mai multe bucurii. Poate un procent au fost momente triste, dar în rest ne-am străduit să facem să fie totul bine. Una ce îmi pare rău, e că unii oameni pe care i-am iubit, deja nu mai sunt printre noi. E tare greu...”, au mărturisit soții. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova