Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vaccinul ”Sputnik V” ar putea fi produs în Germania

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii de la Berlin a anunțat că Rusia a contactat laboratorul german IDT pentru a produce vaccinul ”Sputnik V” în Europa.
Sputnik

CHIȘINĂU, 4 feb – Sputnik. Un purtător de cuvânt al ministerului Sănătății din Germania a anunțat că Institutul rus Gamalei, care a dezvoltat ”Sputnik V”, precum şi Fondul Rusesc de Investiții Directe care a finanțat dezvoltarea vaccinului Sputnik V, "sunt interesate de cooperare pentru o posibilă producţie şi au contactat IDT Biologika", un laborator din Germania.

Președintele Comisiei Europene vrea ca Europa să accepte vaccinurile din Rusia

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a confirmat că Germania "serveşte drept intermediar" pentru cererea rusă de a studia opţiuni de producere în Germania şi în Europa.

Lancet a publicat rezultatele celei de-a treia etape a studiilor clinice asupra Sputnik V>>>

Producerea ”Sputnik V” în Germania este doar una dintre știrile îmbucurătoare despre acest vaccin care a început să fie căutat în Europa. De exemplu, Angela Merkel s-a declarat deschisă utilizării vaccinului rusesc în Europa, cu condiţia să fie autorizat.

"Toţi cei care obţin autorizarea EMA vor fi absolut bineveniţi, am discutat exact despre acest punct cu preşedintele rus" Vladimir Putin, a declarat cancelarul german la postul public ARD.

Mai mult, Merkel a propus ca institutul federal german Paul-Ehrlich, însărcinat cu reglementările privind medicamentele, "să susţină Rusia" în cererea sa la EMA.

Lumea întreagă și-a întors privirea spre vaccinul ”Sputnik V” după publicarea, în revista medicală The Lancet, a unor rezultate validate de experţi independenţi, conform cărora vaccinul rusesc este eficient în proporţie de 91,6% împotriva formelor simptomatice ale COVID-19.

Laboratorul IDT, unde s-ar putea produce ”Sputnik V” în Germania, este specializat în producerea vaccinurilor pe bază de contract, și a sistat la începutul lui ianuarie dezvoltarea unui vaccin propriu după ce a obţinut date mai puţin bune decât spera privind răspunsul imunitar după un prim studiu.

Laboratorul are 1.400 de salariaţi, la o cifră de afaceri în 2019 de 220 milioane de euro, potrivit propriilor date.

Ministrul Sănătății din Germania, Jens Spahn, anunțase anterior că Europa ar putea oferi capacități de producție pentru vaccinul rusesc ”Sputnik V”, el adăugând că partea rusă ar fi solicitat un astfel de sprijin, iar ideea este luată în considerare în Germania şi în Europa.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova