Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații se întrunesc în prima ședință din 2021

Biroul Permanent al Legislativului a decis convocarea Parlamentului în ședințe plenare începând cu ziua de joi, 4 februarie.
Sputnik

CHIȘINĂU, 4 feb - Sputnik. După o pauză de aproximativ șapte săptămâni, deputații revin în sala de ședințe. Biroul Permanent al Legislativului a decis că astăzi, 4 februarie, parlamentarii se vor întruni în prima ședință din sesiunea primăvară-vară. Decizia de convocare a Parlamentului în plen în perioada 4-12 februarie 2021 a fost luată în debutul ședinței Biroului. Astfel, de la ora 10:00, parlamentarii vor începe lucrul în Legislativ.

Deputații urmează să examineze proiectele de lege cu privire la investigarea accidentelor și incidentelor în transporturi, cu privire la cultura fizică și sport, cu privire la producerea, comercializarea și utilizarea materialului forestier de reproducere.

Vacanța deputaților a luat sfârșit: Iată când revin la Parlament

De asemenea, plenul Parlamentului va dezbate modificarea Legii privind dezvoltarea regională în Republica Moldova, a Legii cadastrului bunurilor imobile, a Legii cu privire la Inspectoratul General de Carabinieri, a Legii cu privire la activitatea Poliției și statutul polițistului etc.

Ordinea de zi a următoarelor ședințe plenare include și examinarea hotărârilor cu privire la numirea în funcție a unor membri ai Comisiei de certificare, de completare a Hotărârii Parlamentului cu privire la constituirea Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare, precum și a celei privind încetarea mandatului Avocatului Poporului.

Nu se cunoaște deocamdată dacă în ședința de joi candidatul propus la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, va merge în Parlament pentru a prezenta noua componență a echipei de miniștri. Conform legislației, ea are 15 zile la dispoziție din data desemnării (27 ianuarie) ca să-și prezinte echipa și programul de guvernare. 

Sesiunea de toamnă-iarnă s-a încheiat oficial în data de 16 decembrie. Ulterior, Parlamentul a avut programată o ședință extraordinară în data de 23 decembrie, atunci când trebuia să fie examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Acest lucru nu s-a întâmplat, deoarece cu puțin timp înainte de începerea ședinței Chicu a anunțat că demisionează din funcția de premier. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova