Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

S-au zguduit munți și văi! Patru cutremure s-au produs astăzi lângă Moldova

Patru cutremure de pământ s-au produs de la miezul nopții și până dimineața în România, în două zone seismice. Două dintre ele au fost înregistrate la o adâncime foarte mică – de doar 2 și, respectiv, 3 kilometri.
Sputnik

CHIȘINĂU, 3 feb - Sputnik. Patru seisme s-au produs miercuri, 3 februarie, în România, de la miezul nopții și până dimineața, potrivit datelor Institutului român pentru Fizica Pământului (INFP).

Video: Seismul care a zguduit Moldova: De nu s-ar repeta!

Cutremurele de pământ au fost înregistrate în două zone seismice: două în Vrancea și două în Făgăraș-Câmpulung, județul Argeș. De remarcat că cele din Făgăraș-Câmpulung au fost cutremure de suprafață – s-au produs la adâncimi de doar 2 și, respectiv, 3 kilometri.

Cel mai puternic dintre ele a avut magnitudinea de 3.8 grade pe scara Richter și s-a produs la orele 02:52:58, în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 106 kilometri.

Cel mai slab dintre ele a fost înregistrat în zona seismică Făgăraș-Câmpulung, în județul Argeș, și a avut magnitudinea de 2.3 grade pe scara Richter, la o adâncime de 3 kilometri, la orele 07:28:57.

Primul seism din această serie s-a produs în Vrancea – la orele 00:02:49, cu o magnitudine de 3.0 grade pe scara Richter, la o adâncime de 121 de km.

Un alt cutremur de pământ, cu o magnitudine de 2.4 grade, a fost înregistrat la orele 05:48:45 în Făgăraș-Câmpulung, la o adâncime de doar 2 kilometri.

Cel mai puternic cutremur de pământ din 2020 s-a produs în România pe 31 ianuarie, în județul Vrancea, având o magnitudine de 5.2 pe scara Richter și fiind resimțit și în capitala București.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova