Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce se întâmplă acum la spitalul ”Matei Balș”, după incendiu - Foto

Tragedia produsă vineri dimineață la Institutul ”Matei Balș” din București a lăsat urme vizibile pe pereții clădirii, deși viața și-a reluat cursul. Imagini care fac mai mult decât o mie de cuvinte.
Sputnik

BUCUREȘTI, 2 feb – Sputnik. Ziua de vineri, 29 ianuarie 2021, va rămâne în istoria Institutului ”Matei Balș” din București drept una tragică.

În numai câteva clipe, flăcările au curmat viața unor oameni, iar clădirea a avut de suferit.

La mai puțin de o săptămână de la tragedie, viața își urmează cursul. La Institutul ”Matei Balș” este în derulare o anchetă, fapt care a determinat-o pe managerul Maria Nițescu să decidă să nu mai facă niciun fel de declarații.

Accesul presei în spital este interzis din același motiv.

”Nu putem face asta deoarece este o anchetă în desfășurare și poliția interzice acest lucru”, a transmis Maria Nițescu corespondentului Sputnik la București, atunci când acesta a solicitat accesul în Institut în scopul realizării unui reportaj.

Totuși, din exterior, pe ziduri se văd urmele lăsate de flăcări. Presa a prezentat, vineri, doar imagini din față, însă în spatele clădirii ni se înfățișează un tablou dezolant.

Ce se întâmplă acum la spitalul ”Matei Balș”, după incendiu - Foto

Corespondentul Agenției Sputnik la București a făcut un reportaj foto din stradă. Chiar dacă sunt mai îndepărtate, imaginile sunt grăitoare. Zidurile spun povestea nespusă a unor oameni care fie și-au găsit sfârșitul, fie au scăpat ca prin minune. Dar și povestea eroilor din linia întâi, prea puțin prețuiți, deși eforturile făcute sunt, în fiecare clipă, supraomenești.

Ce se întâmplă acum la spitalul ”Matei Balș”, după incendiu - Foto

În interviul acordat spotmedia.ro, managerul Maria Nițescu spunea că în octombrie 2020 a început proiectul pentru dotarea cu centrală pe gaze. De asemenea, Nițescu precizase că s-a luat avizul Distrigaz, s-au tras conducte de gaze și chiar în seara zilei de 28 ianuarie 2021 veniseră ultimele echipamente – cazanele.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova