Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CFM are datorii salariale de milioane: Iată ce au cerut deputații

Întreprinderea de Stat ”Calea Ferată a Moldovei” are acumulate datorii la achitarea salariilor angajaților de peste 35,5 milioane de lei.
Sputnik

CHIȘINĂU, 28 ian - Sputnik. La finele anului 2020, datoria creditoare a Întreprinderii de Stat ”Calea Ferată a Moldovei” constituia 459,4 milioane de lei, iar restanțele salariale erau de 35,5 milioane de lei. Despre acest subiect s-a discutat astăzi în cadrul Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe.

Decizia Căii Ferate din Moldova: Circulația mai multor trenuri a fost sistată
Situația financiară precară a CFM a fost generată de gestionarea ineficientă de anterior, dar și de scăderea accentuată a volumului traficului de mărfuri și de pasageri din cauza pandemiei COVID-19.

Deputații au insistat să fie prezentat un plan concret de acțiuni, formulat de către Ministerul Economiei și Infrastructurii, Agenția Proprietății Publice în calitate de fondator și administrația Î.S. ”Calea Ferată a Moldovei”. Acesta trebuie să conțină soluții viabile și reale pentru a îmbunătăți situația la CFM, în primul rând – rezolvarea imediată a problemei salariilor angajaților. 

”În același timp, Comisia economie, buget și finanțe a avizat proiectul de hotărâre cu privire la constituirea Comisiei speciale privind analiza situației economico-financiare de la CFM și rezultatul activității ramurii de transport feroviar pentru perioada 2010-2020. Propunerea a fost lansată de un grup de deputați ai fracțiunii parlamentare PSRM”, se menționează în comunicatul Parlamentului. 

Întreprinderea de Stat ”Calea Ferată a Moldovei” are aproximativ 6800 de angajați. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova