După ce s-a vaccinat cu Sputnik V, corespondentul New York Times a relatat într-un articol de ce el a ales vaccinul rusesc și cum are loc vaccinarea la Moscova.
Andrew Kramer a indicat că a luat această decizie după ce a analizat testele de pregătire. Potrivit lui, principalele semne de întrebare din partea scepticilor au apărut din cauza înregistrării lui rapide. Dar, după cum a subliniat el, s-a asigurat mai întâi de siguranța compoziției acestui vaccin.
„Rezultatele testelor par a fi o veritabilă reușită a oamenilor de știință ruși”, a adăugat corespondentul, amintind că această țară are o istorie lungă de reușite în materie de creare a vaccinurilor încă din vremurile Uniunii Sovietice.
În plus, el a atras atenția asupra disponibilității și logisticii bune în spitalele rusești. Potrivit lui, vaccinarea în Rusia este clară și fără confuzii.
Conform jurnalistului, el n-a avut efecte secundare despre care îl avertizaseră medicii, precum dureri de cap severe și febră.
El a mai indicat că vaccinul rusesc este comparat de unii cu arma kalașnikov, deoarece este „simplu și eficient” în acțiunea sa.
Înregistrare prea rapidă a vaccinului Sputnik V?
Andrew Kramer a explicat că nu credea în polemicile politice din jurul vaccinărilor în lume și că el consideră că înregistrarea rapidă a vaccinului este „politizată”.
Cu toate acestea, el i-a sfătuit pe cititorii săi să atragă atenția asupra faptului că Sputnik V a fost deja furnizat Belarusului, Argentinei și altor țări și, prin urmare, toate consecințele grave ar fi deja cunoscute.
Fii la curent cu toateștiriledin Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru dinTelegram >>>
PriveșteVideoși ascultăRadioSputnik Moldova