Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Foto - Cum îl vom ține minte pe Igor Dodon în funcția de președinte

Sputnik

Mandatul de patru ani al președintelui Igor Dodon a ajuns la final și acest lucru este un bun prilej pentru a ne aminti de cele mai importante, cele mai expresive evenimente care au fost surprinse de obiectivul camerei de luat vederi.

Video - Ultimul briefing de presă al lui Igor Dodon în calitate de șef al statului
Igor Dodon a fost cel de-al doilea președinte care a fost ales în funcție prin votul general și direct al alegătorilor. Primul a fost Petru Lucinschi. În perioada 2001-2012, președintele a fost ales de către Parlament.

Dar în 2016 Curtea Constituțională a anulat amendamentele la Legea Supremă afetuate de parlament în 2000. În felul acesta Republica Moldova a revenit la alegerile generale ale președintelui țării.

În alegerile prezidențiale din 2016 învins Igor Dodon, care a obținut cele mai multe voturi la turul doi, devansând-o pe Maia Sandu. În 2020 cei doi s-au confruntat din nou în turul doi de scrutin, doar că de data aceasta a învins Maia Sandu.

Igor Dodon s-a născut în data de 18 februarie 1974, în satul Sadova din raionul Călărași. Este însurat și are trei copii: Bogdan, Vlad și Nicolae. Soția, Galina Dodon, a condus un fond de binefacere în timpul mandatului de președinte al soțului său.

În timpul celor patru ani, în mai multe rânduri, Igor Dodon a participat la emisiunile studioului radio Sputnik Moldova.     

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1 / 27
Turul doi al alegerilor prezidențiale din 2016. Președintele Igor Dodon a devenit președinte al Republicii Moldova în data de 23 decembrie 2016 și s-a aflat în această funcție timp de patru ani.
2 / 27
Igor Dodon este al doilea președinte al Republicii Moldova, după Petru Lucinschi, care a fost ales în cadrul votului general al alegătorilor, nu de către Parlament. În perioada 2001-2012, președintele a fost ales de către Parlament.
3 / 27
Inaugurarea în funcția de președinte a lui Igor Dodon, Palatul Republicii, anul 2016
4 / 27
Igor Dodon depune jurământul în calitate de președinte al Republicii Moldova
5 / 27
Igor Dodon îi decernează lui Filip Kirkorov titlu de Artist al Poporului al Republicii Moldova.
6 / 27
Cu Vladimir Putin, Ămomali Rahmon, Alexandr Lukașenko și Aslan Bjania. Rusia marchează 75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei (1941-1945).
7 / 27
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, depune flori în memoria eroilor căzuți în luptele pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova din 1992
8 / 27
Delegația Republicii Moldova a ajuns la Erevan pentru a participa la forumul Uniunii Economice Eurasiatice.
9 / 27
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și cel al Turciei, Tayyp Recep Erdogan.
10 / 27
Igor Dodon, la tragerile la țintă în timpul aplicațiilor militare "Cetatea de nord 2019".
11 / 27
Президент РМ Игорь Додон и приднестровский лидер Вадим Красносельский.
12 / 27
Igor Dodon cu Președintele SUA, Donald Trump, și primele doamne ale celor două țări
13 / 27
Igor Dodon şi Klaus Iohannis
14 / 27
John Bolton și Igor Dodon.
15 / 27
Cei mai buni 100 de absolvenți ai promoției 2019, premiați de Igor Dodon
16 / 27
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și reprezentantul special al președintelui rus privind dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Moldova, Dmitri Kozak.
17 / 27
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în timpul întrevederii arondată summit-ului Consiliului Economic Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice și șefii de stat invitați la Palatul Independenței din orașul Nur-Sultan
18 / 27
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, care se află într-o vizită la Chișinău.
19 / 27
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în timpul Sărbătorilor Pascale.
20 / 27
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, la Institutul de Fitotehnie Porumbeni.
21 / 27
21 iulie 2019: șeful Guvernului Federației Ruse, Dmitri Medvedev, și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în timpul unei întâlniri la Minsk.
22 / 27
29 mai 2019: în timpul realizării unei fotografii de grup cu șefii delegațiilor țărilor membre ale Consiliului Economic Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice și șefii de stat invitați la Palatul Independenței din orașul Nur-Sultan.
23 / 27
Igor Dodon și patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Kiril
24 / 27
Igor Dodon, vizită în Japonia
25 / 27
Igor Dodon și interpretul rus Filip Kirkorov, la inaugurarea celei de-a V-a ediții a Festivalului Mierii și Căpșunilor
26 / 27
9 mai 2017: Igor Dodon cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și premierul rus, Dmitri Medvedev, la ceremonia de depunere a florilor la Mormântul Soldatului Necunoscut în grădina Alexandrovsk.
27 / 27
Președintele Igor Dodon, în vacanță la Nistru