Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce va face CEC cu măștile rămase de la alegeri – detalii

Comisia Electorală a anunțat în cadrul ședinței de astăzi ce va face cu echipamentul de protecție procurat pentru alegerile prezidențiale și care nu a fost utilizat.
Sputnik

CHIȘINĂU, 11 dec – Sputnik. Echipamentul de protecție pentru prevenirea răspândirii coronavirusului achiziționat de Comisia Electorală Centrală pentru alegerile prezidențiale, rămas neutilizat, va fi transmis cu titlu gratuit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Decizia a fost anunțată în cadrul ședinței de astăzi a CEC.

Uimitor: Jucării ”cu măști” pentru bradul de Revelion - Video

Transmiterea se va face prin intermediul unei companii farmaceutice care a fost desemnată prin lege în calitate de depozit farmaceutic pentru recepționarea cu titlu gratuit, precum și eliberarea cu titlu gratuit a medicamentelor și echipamentelor de protecție. Potrivit deciziei, ulterior, bunurile vor fi repartizate instituțiilor medico-sanitare publice, conform necesităților.

Totodată, o cantitate de 94 de mii de măști de protecție și 500 de costume de protecție va fi stocată pentru a asigurarea protecției în cadrul alegerilor locale noi. Această cantitate este estimată pentru activitatea a 70 de birouri electorale ale secțiilor de votare și participarea a 80 de mii de alegători.

De precizat, în cadrul alegerilor prezidențiale din acest an au fost achiziționate măști și costume de protecție, mănuși, termometre, viziere, dezinfectanți în vederea dotării corespunzătoare a organelor electorale.

Fii la curent cu toateștiriledin Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru dinTelegram >>>
PriveșteVideoși ascultăRadioSputnik Moldova