Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Prim-miniștrii Moldovei și Rusiei au discutat la telefon

Asistență financiară pentru fermierii moldoveni, vaccinul rusesc împotriva COVID-19 și extinderea relațiilor comerciale dintre țări. Acestea, dar și alte probleme au fost discutate de premierul Moldovei Ion Chicu și prim-ministrul Federației Ruse, Mihail Mișustin.
Sputnik

CHIȘINĂU, 30 nov - Sputnik. Premierul Republicii Moldova Ion Chicu a avut o conversație telefonică cu șeful Guvernului Federației Ruse, Mihail Mișustin. Cei doi oficiali au analizat posibilitățile de dezvoltare și consolidare a relațiilor moldo-ruse în diverse domenii.

Maia Sandu: Eu îmi doresc relații bune cu Rusia
În cadrul discuției, Ion Chicu i-a mulțumit omologului său rus pentru ajutorul financiar nerambursabil în valoare de 275 de milioane ruble rusești, oferit agricultorilor din țara noastră care au avut de suferit în urma calamităților naturale. De asemenea, s-a discutat despre ajutorul umanitar acordat de Federația Rusă în perioada pandemiei, dar și despre lotul de vaccin antigripal livrat Republicii Moldova.

Cei doi șefi de guverne au mai vorbit despre importanța restabilirii volumelor de comerț moldo-ruse și despre aspecte legate de furnizarea produselor moldovenești pe piața rusă. Ei au făcut și un schimb de opinii privind reuniunea Consiliului interguvernamental eurasiatic, care va avea loc în format online pe parcursul acestei săptămânii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova