"Ascensorul Sutelor de Dragoni", cel mai înalt lift extern din lume

Sputnik

Ascensorul Bailong ("Sute de Dragoni") situat în parcul național Zhangjiajie în China reprezintă o construcție inginerească unică. Într-un minut, acesta ridică turiști la o înălțime de 360 de metri – pe una dintre cele mai fascinante platforme de vizualizare a rezervației. În cabinele transparente cu două niveluri pot încăpea până la 50 de persoane (capacitatea de transportare este de 3750 fiecare). Bailong, construit într-o stâncă abruptă, este considerat cel mai înalt (326 metri) și cel mai rapid ascensor extern din lume. Liftul este inclus în Cartea recordurilor Guinness.

Construcția celui mai puternic lift Bailong a început în anul 1999 și a fost încheiată în trei ani. La construcția ascensorului, mecanismul a fost montat în stâncile din rocă de gresie de cuarț. De asemenea, inginerii au dotat cabinele cu senzori pentru cutremur. Costurile unui astfel de proiect pe teritoriul parcului național Zhangjiajie s-au ridicat la 18 milioane de dolari.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1 / 12
Vedere de la înălțime cu ascensoarele Bailong din parcul forestier național Zhangjiajie, provincia Hunan din China.
2 / 12
Un model de „Avatar” la intrarea unui oficiu poștal cu tematică Avatar, în coridorul care duce la Ascensorul Bailong din Zhangjiajie, provincia Chinei Hunan.
3 / 12
Un turist cu mască pe față face o poză cu telefonul mobil la intrarea liftului Bailong din Parcul Național Forestier Zhangjiajie din provincia Hunan, China.
4 / 12
Turiștii iau ascensorul Bailong în Parcul Național Forestier Zhangjiajie, provincia chineză Hunan.
5 / 12
Turiștii folosesc telefonul mobil pentru a face fotografii cu liftul Bailong din Parcul Național Pădure Zhangjiajie, provincia Hunan din China.
6 / 12
Ascensorul Bailong, Parcul Național Pădure Zhangjiajie, provincia Hunan din China.
7 / 12
Turiști în ascensorul Bailong în Parcul Național Pădure Zhangjiajie, provincia chineză Hunan.
8 / 12
Maimuțele se plimbă într-o piață lângă liftul Bailong din parcul forestier național Zhangjiajie, provincia Hunan din China.
9 / 12
Vedere de la înălțime cu ascensoarele Bailong din parcul forestier național Zhangjiajie, provincia Hunan din China.
10 / 12
Un vânzător așteaptă ca turiștii să facă fotografii de la intrarea ascensorului Bailong din Parcul Național Forestier Zhangjiajie, provincia Hunan din China.
11 / 12
Turiștii fac poze în timp ce merg cu ascensorul Bailong din Parcul Național Pădure Zhangjiajie, provincia Hunan din China.
12 / 12
Doi turiști care poartă măști de față privesc ascensorul Bailong din Parcul Național Pădure Zhangjiajie, provincia Hunan din China.