Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce tactică va adopta partidul Maiei Sandu până la mijlocul anului 2021 – expert

Analistul politic a făcut un pronostic privind posibila tactică de comportament a Partidului parlamentar ”Acțiune și Solidaritate” în apropiata jumătate de an și a președintelui nou ales, Maia Sandu.
Sputnik

CHIȘINĂU, 27 nov – Sputnik. Dacă președintele ales, Maia Sandu, este un politician serios, care își face griji într-adevăr pentru soarta țării, a poporului și a economiei, ea trebuie să contribuie la atragerea investițiilor, creditelor și granturilor în Moldova. Declarații în acest sens a făcut în studioul Sputnik Moldova deputatul din partea Partidului Socialiștilor Bogdan Țîrdea.

”Sandu trebuie să solicite de la UE alocarea a 80 de milioane de euro pentru lupta cu consecințele epidemiei COVID-19. De asemenea, ea trebuie să poarte negocieri cu FMI, care să deblocheze finanțarea pentru Moldova sub formă de 500 de milioane de dolari”, a afirmat interlocutorul.

Potrivit analistului politic, deocamdată din tabăra socialiștilor nu sunt observate astfel de inițiative, venite din partea șefului nou ales al statului. Țîrdea a precizat că la etapa actuală a jocului politic care are loc în țară, dizolvarea Parlamentului nu este convenabilă pentru Sandu și anume din această cauză deputații RAS vor adopta o poziție de expectativă.

Statutul limbii ruse – proiect de lege depus în Parlament

Acum, Sandu încearcă să câștige timp pentru ca toate procesele și soluționarea problemelor să cadă pe seama lui Igor Dodon și a lui Ion Chicu. Pentru aceasta este necesară păstrarea Parlamentului încă 4-5 luni, astfel în cât Cabinetul lui Chicu să activeze. Ei vor încerca acum să declare vot de neîncredere Guvernului, însă acesta nu va pica, și noi înțelegem acest lucru”, a menționat deputatul socialist.

În realitate, de soluționarea problemelor legate de coronavirus, de deficitul bugetar, livrarea vaccinului împotriva COVID-19 în țară va trebui să se ocupe, în opinia lui Țîrdea, anume actualul Guvern, iar laurii pentru merite ar putea să le revină altora.

Pe 19 noiembrie, Parlamentul s-a întrunit în ședință după o pauză de mai bine de două luni. Astfel, a fost întreruptă perioada de neadoptare a legilor, care ar fi putut duce, la începutul lunii decembrie, la dizolvarea Parlamentului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova