Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Marşul Milioanelor de măşti de la Londra

Acțiunea de protest s-a desfășurat în ziua în care au intrat în vigoare noul set de restricții împotriva pandemiei și nu a trecut fără arestări.
Sputnik

Marșul este organizat tradițional în ziua aniversării „complotului de praf de pușcă” împotriva regelui Angliei, Iacob I, simbolul căruia a devenit aristocratul rebel Guy Fawkes.

Masca-simbol a acestui personaj a apărut mai târziu, grație benzii desenate „V for Vendetta”, creată de designerul David Lloyd.

Sub masca „V” sau „Anonim”, britanicii au început să organizeze proteste împotriva anumitor acțiuni ale autorităților.

De această dată, nemulțumirea lor a fost cauzată de al doilea lockdown, adică o revenire la măsuri stricte anti-epidemice.

Anterior, premierul britanic Boris Johnson a declarat că izolarea de patru săptămâni va avea un "impact real" asupra reținerii virusului.

Lockdown naţional în Marea Britanie – noi restricţii

El a subliniat că abordarea coordonată a națiunilor descentralizate din Marea Britanie va permite țării să aibă un „Crăciun cât mai normal posibil”.

Marșul de protest a adunat sute de oameni în Trafalgar Square din Londra, care s-au îndreptat apoi către piața Piccadilly Circus.

Poliția londoneză a declarat mitingul ilegal pentru că „îi pune în pericol pe ceilalți” și a ordonat marșilor să meargă acasă. Apoi a trecut la acțiune, făcând o serie de arestări.

Detalii - în video Sputnik Moldova. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova