Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenție șoferi: Încă o stradă din Chișinău intră în reparație

Primăria municipiului Chișinău informează că va demara lucrări de reparație pe încă o stradă din Chișinău.
Sputnik

CHIȘINĂU, 23 oct – Sputnik. Încă o stradă din Chișinău intră în reparație, informează Primăria Chișinău. Din luna noiembrie încep lucrările de reparație a străzii Ion Creangă, pe segmentul strada Alba Iulia – bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Municipalitatea a solicitat finalizarea lucrărilor până la sfârșitul lunii august 2021, deși graficul proiectului este prevăzut până în martie 2022.

Important pentru șoferi: Se schimbă sensul de deplasare pe o stradă din Capitală

„Inițial vor fi înlocuite rețelele edilitare, după care va fi asfaltată strada. Lucrările vor consta în frezarea îmbrăcămintei rutiere pe cotele prevăzute în proiect și așternerea unui strat de beton asfaltic dens, de 8 centimetri, pe bază de granule din granit. Urmează acoperirea suprafeței cu geocompozit, pentru a spori rezistența asfaltului, după care va fi așternut stratul de uzură de 5 centimetri, din mastic bituminos cu celuloză”, este precizat în informarea de presă.

Pentru a se evita ambuteiajele, s-a decis organizarea lucrărilor pe tronsoane, fără suspendarea în totalitate a traficul rutier, ci doar pe anumite benzi.

Din volumul total de intervenție, renovarea rețelelor de apeduct și canalizare reprezintă 29% și reparația propriu-zisă a străzii - 71%. Lucrările de drum și amenajarea teritoriului vor fi realizate în perioada aprilie-august 2021. Valoarea proiectului de reabilitare a străzii Ion Creangă este de 69, 22 milioane lei, iar termenul de garanție al lucrărilor este de 5 ani. Lungimea străzii Ion Creangă este de 1 840 de metri, iar lățimea părții carosabile este de 14 metri.

Fii la curent cu toateștiriledin Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru dinTelegram >>>
PriveșteVideoși ascultăRadioSputnik Moldova